Костадин Ангелов: ГЕРБ прави всичко възможно да има кабинет без значение с кой мандат

ВАРНА новини лого

Снимка: Правителствена пресслужба, архив.

Всички детайли ще бъдат изяснени в експертните групи, но нас ни притесняват числата, които бяха показани на презентацията на Асен Василев. Не може да се изработи тригодишна прогноза и бюджет на държавата без БНБ и МФ. Това заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ за Novanews.

По думите му предходното Народно събрание е завършило с два закона, приети по инициатива на ГЕРБ. „Рано е да говорим за коалиции и мнозинства, за нас е важно обещаните в програмата ни неща, да станат факт. Утре ще бъдем на среща с БСП, където ще обсъдим техните социални политики. ГЕРБ ще направи всичко възможно да има правителство в този парламент без значение с кой мандат“, категоричен бе той.

Според него Василев е предложил „нескопосан“ бюджет за здравеопазване, затова сега има протести за заплати. „ПП обеща заплати на хартия, които не са получени в цялостта си. Над 200 болници не са достигнали обещаните нива на заплати. В областните и общинските болници това е голям проблем. Реформите и документите се подписват от хора, които нямат никаква представа как работи болничното здравеопазване“, заяви Ангелов.

От Dnesplus.bg

Четете още: