ПП и ДБ обсъждат общи кандидат-кметове догодина

Калина Константинова

Кадър NOVA

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ вече водят предварителни разговори с за общо явяване на местния вот догодина по места, обяви пред БНТ Калина Константинова от ПП. Кандидатурите ще се резглеждат една по една в различните населени места, обясни тя.

Най-важно било да има „единна кандидатура в София“, за да има във властта „почтени, смислени хора с идея и визия“.

„Битката тук ще бъде люта, така че се надяваме че в София ще можем всички сили на доброто и на промяната да се обединят около един общ кандидат“, заяви тя.

Калина Константинова не коментира дали двете формации биха подкрепили кандидатурата на лидера на „Спаси София“ Борис Бонев и дали и той е част от „силите на доброто“. Уточни, че предстоят разговори в търсене на кандидата, обединяващ всички сили, които търсят промяна и искат да се борят за една по-хубава София.

От „промяната“ заплашиха БСП, че ако до второто четене за връщане на хартиената бюлетина не си променят позицията, повече няма да виждат вариант за партньорство с тях.

„Надявам се по време на обществените обсъждания БСП да сменят позицията си. Ако те не я сменят, няма как да водим разговори за общо управление. Така че молбата ни е да чуят позицията ни и истински да вникнат в данните и материята, за да могат да видят, че пътят към промяната не се прави с подмяна на вота“, каза тя.

Константинова отново потвърди тезата на „Продължаваме промяната“, че формацията няма да влиза в общо управление с ГЕРБ-СДС. Отхвърли и идеята за експертно правителство.

„Всякакви камуфлажи за експерти, които ще отидат да правят някакви неща, но никой няма да носи отговорност за тях, са абсолютно нелегитимни. Всякакви начини да се прави стъкмистика, за която никой да не носи отговорност, ние няма да участваме в тях. Ако ние участваме в управление, ще влезем в управление заставайки плътно и отговорно зад целите, задачите и законите, които сме приели, както направихме и миналия път“, заяви Константинова.

Константинова призова прокуратурата да разследва със същия плам, с който разследва газовите доставки, и снимките с кюлчетата от спалнята на Борисов, казуса с къщата в Барселона, парите за АМ „Хемус“ и за язовирите.

От Tribune.bg

Четете още: