Времето в неделя ще крие изненади

Дуранкулашкото езеро

Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини.

През нощта почти навсякъде валежите ще спрат, а от север ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще отслабне и в повечето райони ще стихне. В равнинната част от България и в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 2°С и 7°С, в София – около 4°С. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за ноември.

Утре преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпи в следобедните часове. Над планинските райони ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 11°С и 16°С, в София – около 13°С.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места – и мъгла. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°С-15°С. Температурата на морската вода е 16°С. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата – умерен, вятър от юг. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°С, на 2000 метра – около 5°С.

През първите дни от новата седмица ще бъде почти тихо. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, от които в отделни райони е възможно и да преръмява. В планините и планинските райони ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 1°С и 6°С, а максималните – между 11°С и 16°С.

От Dnes.bg

Четете още: