Изгоря къща в кв. „Аспарухово“, жена е в болница с 40% изгаряне

изгоряла къща

Снимка: ДНЕС+

Къща се подпали и изгоря във варненският квартал „Аспарухово“ през нощта на 13 ноември, предаде репортер на ДНЕС+.

Около 03:00 ч. през нощта се чува звук, наподобяващ взрив, след което огънят обхваща старата къща, в която живеят 80-годишен мъж и 77- годишна жена.

Сигнал на 112 е подаден 5 мин. след това, но въпреки навременната намеса на Пожарна безопасност, къщата е почти напълно изгоряла отвътре, а има и сериозни нарушения по покривната конструкция.

По данни на полицията, пожарът е тръгнал от газова бутилка или котлон, който е изпускал газ.

Според същите данни на МВР мъжът и жената са водели клошарски начин на живот, а къщата е била пълна с много вещи. По показания на съседи, двамата често са ровели из контейнерите за смет и са събирали различни вещи.

Къщата е съсобственост на 80-годишния мъж. По негови обяснения, той е спял, а бутилкатата, която е гръмнала е изпускала газ и преди инцидента. Но какво е правила жената с бутилката в този час на нощта, той не можа да обясни пред репортер на ДНЕС+.

Човекът е със множество заболявания, сред които и психично, твърдят съседи и този факт допълнително затруднява полицията, търсейки информация относно как се е стигнало до възпламеняването на бутилката.

Жената е от руски или украински произход, но с българско гражданство. Настанена е в болница с обгазяване и 40 % изгаряне. По думите на съседи, мъжът и жената много често са имали конфликти, и разприте им често се чували край къщата, тъй като тя се намира на ключово място.

Причините за пожара все още се изясняват.

 

Прочетете още: 

Мъж падна в тръба, остана заклещен цяла нощ