Даниел Митов: Готови сме с кандидат-премиер, няма опасност за България (ВИДЕО)

Даниел Митов

Снимка БГНЕС, архив

Зам.-председателят на партия ГЕРБ Даниел Митов коментира в кулоарите на Народното събрание ескалацията на напрежението в световен мащаб и ракетите, убили двама души в Полша.

„Преди да изразяваме притеснения, трябва да се установят фактите. Ясно е, че вчера Руската федерация обстреля територията на цяла Украйна с най-големия брой ракети от началото на войната. В същия ден се получава на няколко километра от украинската граница взривове в Полша, за които има подозрения, че са от ракети. Естествено обаче трябва да се види траекторията на ракетите, тяхното производство, това са факти, които могат да се установят. Както виждате, всички държави действат много предпазливо, защото преди да се установят фактите, не трябва да се предприемат необмислени действия“, обяви той.

„Когато сме наясно с цялата фактология, тогава могат да се направят по-категорични изявления дали ще има среща свикана по чл. 4 от Вашингтонския договор, или обсъждания кога и как. Аз не мисля, че има каквато и да е било опасност за нашата държава. Разбира се, че изразяваме солидарност със съюзниците си – Полша е наш съюзник. Каквото е необходимо като позиция и помощ, ние сме готови да го предоставим в момента, а полското правителство трябва да излезе със съответните факти и изявления, така че да можем да се ориентираме в обстановката“, добави Даниел Митов.

„Когато имаме мандат, имаме готовност да отиде кандидат-премиер“, завърши той.

Видео от ПИК ТV:

pik.bg

Прочетете още:

Севделина Арнаудова: Държаха се и с детето ми като с престъпник. То попита: „Мамо, много ли ни мразят?“. Ще съдя ПП