Бойко Борисов: ПП са си търсили повод на напуснат Народното събрание, искат нови избори (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Кадър: Фейсбук.

Парламентарната група на ПП са си търсели повод да счупят последното работещо нещо в България – Народното събрание. Това е атентат срещу демокрацията. С тези думи председателят на ПП ГЕРБ и бивш премиер коментира напускането на народното събрание от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

„Миналата година беше извършен атентат срещу нас. Часове наред, на Разпети петък, приеха изборния кодекс и осъмнахме в Държавен вестник с обявление за това. На най-голямата политическа сила не се даваха комисии и ни мачкаха“, каза той.

„Невлизането в зала е най-лесно, това отговорно ли е? Търсят си повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим“, коментира експремиерът и призова здравият разум да надделее. Той предложи всички заедно да се върнат още днес в пленарната зала и да отворят пред медиите отново темата за Изборния кодекс.

„Защото иначе парламентът нямало да работи и удължаването на бюджета нямало да мине. И напомни, че има и закони, необходими за плана за възстановяване. Не се интересуват от плана. Батериите са им плана, отрязали са главата на централите“, допълни Борисов.

„Вчера ние ясно декларирахме, че ГЕРБ и СДС ще оттеглят оставането на обществен съвет, оставането на район Чужбина. Вчера беше промотирано това, че все едно забраняваме на българите в чужбина да гласуват. Това е лъжа. Българите могат да гласуват, отсече експремиерът.

По негови думи ПП и ДБ се намират в пълна изолация:

„Ще имаме ли правителство с трети мандат, партиите да отговорят. Единственото работещо нещо е парламентът, но там се играе на има кворум, няма кворум. Ние не можем с 67 депутати да се държим отговорно, а те да се държат като децата на Хелоуин – лакомства или пакости.

Те не се интересуват, на тях им трябва повод да идат на изборите и да викат, че ние сме лошите, те са добри, от нищо друго не се интересуват“, отсече той.

ВН

Подробности можете да чуете в прикаченото видео:

Четете още: