Четирите най-чувствителни зодии

мъж плаче

jenite.bg

Всеки човек изначално е надарен със способността да усеща света около него – някои по-малко, други повече. Няма точна наука за това кой до каква степен е чувствителен, но пък имаме астрологията на наша страна.

Наталната ви карта представлява задълбочен анализ на вашите характерни черти, като например дали сте емоционално дистанцирани (гледаме вас, Водолеи) или сте от хората, които се просълзяват на всеки романтичен филм, който някога сте гледали.

Независимо дали поглъщате емоциите на другите, или приемате всичко присърце, това вероятно се дължи на факта, че сте един от най-силно чувствителните зодиакални знаци.

Въпреки че слънчевият ви знак, който представлява основната ви идентичност, е солидна индикация за това колко чувствителни сте, лунният ви знак управлява емоциите ви, така че е чудесен начин да разберете дали сте от хората, които усещат света по-дълбоко от обичайно.

Вижте кои знаци усещат енергията на всяка стая, в която влязат:

 

Рак

Като естествен емпат, вие сте тактични и дълбоко свързани с емоциите си, което ви прави изключително внимателни към чувствата на хората около вас. Ракът е не само воден знак, управляван от Луната, но и четвърти дом на дома и семейството. Сантименталността и любовта към околните са нещо като основни характеристики на Рака. Представителите на тази зодия обичат да създават уют и комфорт за себе си и близките си. Светът е объркан и често създава излишна болка, затова Раците се стараят да омекотят средата си и да обгрижат хората около тях.

 

Дева

Като аналитичен земен знак, вие не сте известни с емоционалната си природа. Но шестият дом все пак ви управлява, което ви прави голям алтруист.  Дълбоко сте загрижени за другите и го приемате лично, когато хората не чувстват същото. Освен това можете да бъдете доста строги към себе си и към другите, което от своя страна влияе на настроението ви. Неточностите и несъвършенствата изпъкват като тръни и ви е трудно да ги игнорирате. Чувствителността ви се основава повече на логиката, отколкото на емоциите ви. Девите обръщат голямо внимание на детайлите на всяка ситуация, така че винаги знаят кога нещо не е наред. Чувствителността ви е базирана на това, че бързо разпознавате повтарящи се модели. Например, ако не харесвате някого, не е заради някакво летящо чувство, а е много последователен анализ на действията му – това е вашата интуиция.

 

Скорпион

Скорпиони, обичате да бъдете виждани като дистанцирани и предпазливи, но зад отровното си жило и острите си като бръснач щипки, сте изключително чувствителни. Като воден знак вие усещате всичко и дълбоко – дори и да предпочитате да го криете. Управлявани сте от Плутон, планетата, която управлява смъртта и трансформациите, което е много натоварващо за едно човешко същество. Колкото и да избягвате емоциите си, рано или късно те ще се завърнат към вас, така че е по-добре да се изправите срещу тях на момента. Внимавайте и с чувства и спомени, които все още не сте обработили, те са особено способни да изплуват и да ви изненадат в неподходящ момент. Но ако се научите да ги владеете и използвате, няма сила на тази земя, която може да ви спре.

 

Риби

Като воден знак, вие имате вродена привързаност към емоциите си. Освен това сте управлявани от интуитивния Нептун, който почти ви прави свръхчувствителни към заобикалящата ви среда и ви дарява с яновидни качества до определена степен. Рибите често чувстват емоциите на околните като свои, а понякога „течението“ ги зашеметява с такива, които дори не могат да разберат откъде идват. Зодия Риби е и променлив воден знак, което прави емоциите и настроенията променливи. Но когато разберете откъде извира дадено чувство, можете да яхнете вълната му преди всички останали и да добиете преднина.

Edna.bg

 

Вижте още: 

Как постим според зодията