Разбиха наркооранжерия и до Камчия, трима са арестувани

ВАРНА новини лого

Снимка: Официален сайт на МВР, архив.

Полицията разби оранжерия за марихуана близо до курорта Камчия. Трима души са арестувани, от тях един е криминално проявен, заловен да шофира под въздействие на наркотици. Те са мъже на 32, 34 и на 40 г. 

Наркооранжерията е с обща площ от над 700 квадратни метра. Открита е от служители от сектор „Наркотици“ при ОДМВР – Варна, които предприеха претърсване на селскостопанско помещение в землището на с. Близнаци, общ. Аврен.

“Получихме сигнал, че в хале, намиращо се в землището на село Близнаци, има изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Проведохме необходимите оперативно-издирвателни мероприятия, които установихме, че действителност сигналът е верен. Към момента имаме задържани три лица. Двама са от Варна и един е от София”, каза Анастас Янев, началник на сектор “Наркотици” към ОДМВР-Варна.

Наркооранжерия.

Намерени са помещения за отглеждане на разсад за коноп, други такива за големи растения, перфектно оборудвана сушилня, в която бе открито и иззето немалко количество суха тревиста маса, както и жилищни стаи. Иззети са стотици растения, в различен стадий на растеж.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура Варна.

btvnovinite.bg

Още по темата:

Заловиха рекордно количество „трева“ във Варна (ВИДЕО)