Проф. Михаил Константинов: Заради машините гласуващите намаляха с 600 000

проф. Михаил Константинов

Снимка БГНЕС

„На 3 последователни избора с машинното гласуване активността е с по 600 000 души по-ниска. На всеки вот тези хора не гласуват. 73% от хората избират хартията. В Европа имаха машинно гласуване, но го изхвърлиха. Това са фактите. В САЩ има 5-6 вида машини и основно се ползват като печатни машини. В Руската федерация гласуват със сканиращи машини и хората са „доволни“. 99,3% от европейците гласуват с хартия. Имам чувството, че говоря с идиоти, на които чавка им е изпила акъла. Нямам доказателства, че с машините се лъже, но те отблъснаха между 500-600 хил. българи от урните. Това е огромно политическо престъпление срещу правата на гражданите“, заяви проф. Михаил Константинов пред BGonAir.

„Технологията на машините е изключително проста и каквото им „пъхнете“, това ще възпроизвеждат. От ПП имат полза опонентите им да нямат 500 000 гласа. Битката е за 50 депутати.

БСП, колкото пъти са бръкнали в ИК, са нанасяли тотална щета. Припомням ви мажоритарните райони, които въведоха и не спечелиха нито един.

Защо в секциите 73-ма души обаче избират хартията, а не машината? Защото не вярват. Чувалите нямат отношение към изборния резултат. Единствената гаранция е смесеният състав в секциите.

В чужбина има около 1,4 млн. избиратели, 200-220 хил. от които гласуват.

Шанс за кабинет има с третия мандат. При първия и втория ГЕРБ и ПП ще си развалят взаимно купона.

При третия, ако отиде в БСП, никой десняк няма да си лепне клеймо, че е в кабинет на социалистите.

Единствено Стефан Янев може да танцува с всички. Той може да получи срамежлива подкрепа и от едните, и от другите“, каза още проф. Константинов.

pik.bg

Прочетете още:

ГЕРБ: Има заплаха за националната сигурност с „Джемкорп“, пускаме сигнал до ДАНС и МВР