Районният съд в Девня задържа под стража 53-годишен за порнографски материали с деца

ВАРНА новини лого

Районният съд в Девня задържа под стража 53-годишен мъж, обвинен за разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца, съобщиха днес от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Той е един от арестуваните при мащабната операция, провела се в няколко града в страната, с участието на Прокуратурата на България, Националната следствена служба и ГДБОП, резултатите от която бяха оповестени на 18 ноември.

При обиск в дома на мъжа са намерени електронни устройства и носители на информация – таблети, компютри, телефони, флаш-памети, съдържащи сцени на сексуално насилие с деца между 2 и 10 години. Установено е, че мъжът ги е споделял и разпространявал. При претърсването на дома му са намерени и боеприпаси, за които е нямал разрешително, за което също му е повдигнато обвинение.

Определението на Районния съд в Девня подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.

Както БТА информира, при мащабната спецоперация бяха задържани общо 13 души. Сред тях има пилот, ай ти специалисти, мотокарист, общ работник, шлосер, автомонтьор, оценител на недвижими имоти. Мъжете са основно на възраст между 30 и 40 години, но има и около 60-годишни. Около половината от задържаните са семейни, с деца, повечето са с добри финансови възможности.

Още по темата:

Сийка Милева: Повдигнати са обвинения на задържани за педофилски материали