Сашо Симов разсипа Киро и сие: Основният им проблем са машините, а не тегобите на хората

Симов и Киро

Колаж ПИК

„ПП издават сертификати за статукво, те бюро ли са. С този ултимативен тон разговори не се водят. Да тропат с крак като тийнейджър, на когото са отказали играчка, е много смешно. С очите си видях колко хора се притесняват да гласуват с машини. Да ги фетишизираш е като да правиш църква на банкомата.“ Това каза в ефира на БНТ бившият депутат от БСП Александър Симов.

„ПП упорито отказаха да се показват като десни, някой им беше написал да са центристка партия. Сега в ситуация на криза, виждаме, че най-големият проблем се оказаха машините, нищо друго. Сериозните проблеми ги няма“, поясни Симов. Той нарече ДБ „политически придатък на ПП“. „Изумявам се от тази мощна войнолюбива прослойка, те сънуват войни. Виждат се как пускат ракети над Кремъл“, каза Симов.

Той коментира и състоянието на БСП и изборния й провал. „На скарано семейство никой не ходи на гости. В БСП точно така се получи. Партията излезе пред обществото скарана – има една групичка, която ходи по телевизиите да се оплаква. Оставката на Нинова я искат същите хора, които я искаха и когато БСП беше във възход“, обясни Симов.

„Модерната тема е, че БСП е продала своята идентичност влизайки в предишната управленска опозиция. Много комфортно е да си винаги опозиция – винаги да си прав, но да не носиш отговорност. „Възраждане“ е пример за това. Ние не сме били във властта отдавна, освен злополучното правителство на Пламен Орешарски. И при нас се натрупа експертен потенциал. Трябва да осъзнаят едно – БСП е голямата партия вляво. Не може да се стоварват върху нас претенции за всичко. Идва партия, взела 400 или 4000 гласа на предишните избори и тя поставя условия. Трябва да се разбере, че БСП не може да бъде политически донор“, категоричен е Александър Симов.

pik.bg

Прочете още:

Експерт на ИТН заклейми „Промяната“: 100% ще спрем да изнасяме ток!