Времето на 21 ноември

дъжд

iStock/Getty Images

Валежи и силен вятър се очакват и днес в страната. Валежната зона ще се премества на изток и главно в югоизточните райони на места валежите ще са интензивни. Възможни са и гръмотевици.

Преди обяд в Източна България и северно от планините ще продължи да духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. До края на деня вятърът ще се обърне от северозапад и ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

Сутрешните температури ще са сравнително високи между 8° и 13°; през деня ще достигнат 11°-16°, в югоизточните райони до 20°, но ще се понижават. След обяд от северозапад валежите ще спират, по-късно и облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Ще вали и по Черноморието, по-значителни валежи се очакват след обяд главно в южните райони. Ще духа умерен и временно силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабне.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, отначало само по най-високите части от сняг, но с понижението на температурите сняг ще вали и на по-малка надморска височина – над около 1600 метра. Ще духа силен и бурен югозападен вятър.

БНТ

Прочетете още:

51 са новите случаи на COVID-19 у нас