Бойко Борисов: Изчегъртаха всичко, а безобразията продължават (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Снимка: Blitz.bg.

„Ние нямаме спор с машините. Имаме спор за честността на изборите, където отиват флашките. Ние въведохме машините, ние бяхме промяната и гласувахме този Изборен кодекс. Всяка една дума сега не отговаря на истината. В тази комисия депутатите трябва да направите така, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответните листчета“, Това заяви на брифинг председателят на ПП ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Той сподели, че е събрал парламентарната си група, за да им раздаде задачи преди началото на пленарната седмица утре. По негови думи основната задача пред политическите формации била да се направи правителство, а не да се променя Изборния кодекс за след четири години.

„Трябва да бъдем максимално диалогични, защото ние сме въвели машините и ако има неразбирателства, трябва да бъдат изчистени в рамките на седмица-две. Има време, ние трябва да направим правителство. Машините са добри, хората или начинът след това, ето това трябва да се направи“, каза още Борисов.

„Нека да има преброителен център, свежи хора да преброят квитанциите и да напишат протокола. Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната. Най-лесно беше, щом са Борисовки, да ги махнем“, добави експремиерът.

Той коментира и проблема с бежанските вълни:

„Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямаше шанс да има бягащи, и то в София, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите.“

По темата с „Джемкорп“ Борисов цитира служебния министър Росен Христов, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж.

„Вчера забелязах един невероятен ескиваж. Докараха Бостанджиев да да ги спасява“. По негови думи се прави опит за медийно затъмнение по този скандал.

„Христо Иванов и тези борци срещу корупцията стоят сгушени. Ами нали вие управлявахте. Той твърди, че ние убеждаваме хората, че ги е страх от машините. Ние ги вкарахме този машини. Христо, аз никога не съм бил в коалиция с БСП. Ти беше част от всичките кражби, далавери и беззакония“, каза бившият министър-председател.

По негови думи истинската отговорност пред партиите е да се състави техническо  правителство, което да функционира поне до края на зимата.

„Не измествайте темата. Ще седнем и ще направим правителство. Вие обичате да спите до късно и затова един месец ви е нужен. Ами ще ставаме по-рано. А и то не е сложно“, каза той.

ВН

Подробности вижте в прикаченото видео:

Четете още: