Иван Гешев: Бесен съм, трябва да спрем войната по пътищата

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС, архив

„От една страна съм бесен. От друга се надявам, че ще прекратим войната по пътищата. Убиват се повече българи, отколкото във военен конфликт. Решенията са ясни. Не са трудни за изпълнение. Готови модели има в ЕС. Държавата наблюдава безучастно тези процеси”, каза главният прокурор Иван Гешев на форум за пътната безопасност в резиденция „Бояна”.

„По-лесно е да закриеш едни специализирани структури, защото става въпрос за 3 млрд. лева , което води до бум на наркотрафика, трафика на хора и други престъпления, които са свързани с пътната безопасност. Това се оказа по-важно за някои политиците, отколкото интересите на хората. За тях е по-лесно да защитят финансовите интереси на олигарсите. Длъжни са да защитят и интереса на хората. Те заслужават сигурност, защита, и да не убиват деца по пътищата. Никой не е застрахован да е следващия. Затова съм тук – да чуя гражданите и институциите. Да чуя какво можем да направим ние и да настоявам пред останалите власти това да се промени”, каза Гешев пред участниците. По думите му цената ще продължим да я плащаме с човешки животи.

„Тук ги няма президентът, неговия министър- председател и неговите министри. Тук ще дойдат хора, които за загубили близките си. При нас са законодателната и съдебната власт. Крием се зад споделена отговорност. Искам да благодаря на човека Иван Гешев. Имахме писмено потвърждение за участие на министри. Знам, че е имало разпореждане да не идват, защото тук ще присъства главния прокурор. Тази война между институциите не трябва да се води, както и войната по пътищата”, каза Богдан Милчев от ИПБ.

От Tribune.bg

Четете още: