Шепа варненци се обявиха против подкрепата с оръжия за Украйна

Протест на русофили във Варна.

Снимка БТА\свободен сайт

Няколко десетки варненци, които са познати поименно на представителите на медиите, и с предимно русофилски уклон, се включиха днес в т.нар. Общобългарския поход за мир и неутралитет и се обявиха против изпращането на оръжия за Украйна или други страни извън НАТО и ЕС.

Според един от инициаторите на протеста – Георги Великов, решението на Народното събрание да подкрепим Украйна с военна помощ ни въвлича в конфликт, с който страната ни няма и не би трябвало да има нищо общо. България трябва да приема хора, които са пострадали, да им помага, да изпраща хуманитарна помощ, но не и да се меси, посочи Великов. Той уточни, че е подкрепил протеста, защото е учител и това го кара да се замисля какво ще е бъдещето на децата в страната ни.

НАТО има защитна функция, а и Украйна не е член на алианса, коментираха изказващите се на протеста. Те поставиха и въпроса защо България се готви да изпраща помощ, за каквато всъщност няма нужния капацитет.

Великов каза още, че от днес във Варна започва събирането на подписка против военната помощ за Украйна, както и за каквито и да било други държави.

По материали на БТА

Прочетете още:

Стефан Цанев за Радев: Провежда пълзящ преврат, президентът тихомълком обсеби властта