Делян Добрев: Преговорите за първия мандат трябва да започнат с ДБ

Делян Добрев на брифинг във Варна

Снимка Борис Проданов, "ВАРНА новини"

Делян Добрев заяви по NOVA, че ГЕРБ не иска подкрепата на ПП за формиране на кабинет заради това, което се е случило през последните 10 месеца. По думите на депутата разговори трябва да започнат с „Демократична България” преди да бъде връчен първия мандат, защото „в Европа сме в едно политическо семейство”.

„Сега е моментът да изчистим проблемите, не за да го има семейството, а зависи дали ще има правителство. Надеждата е в Христо Иванов. С третия мандат, ако се случи правителство никой няма да носи отговорност”, каза Добрев и поясни, че ГЕРБ са длъжни да опитат. „Никой не иска с „Промяната”.

Той отново заяви, че от ГЕРБ искат да се проверят резултатите от машинния вот, като се преброят разписките.

„На последните избори е имало 11 012 машини. Цената на един мандат е около 10 000 гласа. Тоест, ако всяка машина дава само по един глас повече на някой, то той ще вкара само по един глас във всяка машина. Лъже машината с един глас. Това е един депутат повече. Ако са два гласа на машина, стават двама депутати повече. Слави Трифонов не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от машините му вади само по един глас. Не разбирам, ако машината не лъже и не вади по един глас, защо тогава не се съгласяват колегите да преброим разписките”, заяви депутатът от ГЕРБ.

За скандала с комисията „Джемкорп”:

„В миналия парламент имаше такава комисия, която не успя да си свърши работата, защото много бързо се разпусна парламентът. Мистерия е има ли руснаци, руски пари ли се „перат”. Искаме да покажем, че у нас не трябва да се взимат така решения за милиарди”, коментира Добрев.

tribune.bg

Прочетете още:

Фурнаджийската лопата Стефан Янев: Готов съм да съм на власт и с Бойко, и с Киро