Очаква ни студен и дъждовен вторник

Пътят Шумен - Каспичан

Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини.

Жълт код за валежи е обявен днес в Източна и Южна България, оранжев за Бургаско, където се очакват интензивни валежи от дъжд.

Минимални температури в страната са от 2 до 6 градуса, по Черноморието – до 5-6. Над страната ще бъде дъждовно. Образувалата се снежна покривка в населените места бързо ще се топи. Следобед постепенно валежите ще спират, най-късно в южните райони.

Вятърът ще бъде умерен до свеж от изток, със скорости до 40 км/ч. По високите части на планините ще духат засилени ветрове от югоизток. Максималните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса, в западните райони – до 5-6, а по Черноморското ни крайбрежие – до 12, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

В сряда ще вали дъжд и сняг главно в източните райони и следобед в западните. В четвъртък ще бъде облачно и с мъгли в поречията. В петък от запад на изток ще премине бързо топла вълна с мъгли и превалявания в Рила и Пирин.

В събота за кратко ще има слънчеви часове и бързо ще се заоблачи. В неделя от запад се задават нови дъждове, по планините – сняг.

От Dnes.bg

Четете още: