Окончателно: Нинова загуби делото срещу Десислава Атанасова за клевета

Корнелия Нинова

Окончателно, след като мина на всички инстанции, и Върховният касационен съд определи: Няма обида и клевета в изказвания на Десислава Атанасова от ГЕРБ, че лидерката на БСП Корнелия Нинова е излъгала. Нинова поиска от съда да глоби с 30 000 лева опонентката й заедно с политическата сила като нейн възложител. Вместо това тя е санкционирана. Сборът от глобите от трите съдебни инстанции, през които е минало делото, възлизат на повече от 12 хиляди лева.

Делото е от 2017 г., като искът на Нинова е бил срещу Десислава Атанасова и срещу ПП ГЕРБ и е претендирала за солидарното им осъждане като й заплатят неимуществени вреди в размер на 30 000 лева без лихвата. В крайна сметка с определението на ВКС от 23-ти ноември, което не подлежи на обжалване, Нинова е глобена да заплати 2400 лева на Десислава Атанасова, а на ПП ГЕРБ – 1716 лв., представляващи разноски за адвокатско възнаграждение за касационното производство.

Преди това – на 17-ти август 2021-ва, тя е осъдена да плати същите две суми за разходите им пред втората инстанция: Апелативен съд – София. Още по-рано – на 5-ти ноември 2020 година, Софийският градски съд осъди Нинова да плати на Атанасова 2091 лв., а на ГЕРБ – 1716. Общо по трите дела лидерката Нинова има задължението да плати на опонентката си в Народното събрание 6891 лева, а на ГЕРБ – 5148 лв.

От Tribune.bg

Четете още: