Осем „моряци“ ще мерят сили в първото издание на “Турнир на талантите”

Футболист рита топка

Източник: Chernomorepfc.bg.

Осем футболисти от школата на Черно море ще вземат участие в дебютното издание на уникален по рода си “Турнир на талантите”, съобщиха от пресцентъра на „Моряците“. Това са Димитър Георгиев, Кристиан Маринов, Мартин Пенчев, Борис Ефтимов, Никола Христов, Кирил Петров, Боян Русинов и Преслав Вълканов.

Те са част от тима на морската столица в проектонационалните селекции от петте региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търнововарненския регион. Надпреварата ще се проведе от 2 до 4 декември на Национална футболна база “Бояна”.

Отборите ще бъдат съставени от някои от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2009 г. Всички те ще получат възможност да демонстрират своя потенциал в първата надпревара от подобен мащаб, която е част от проекта “Футболно бъдеще”, един от ключовите приоритети в 4-годишната Стратегия за развитие на Българския футболен съюз за периода 2022-2026 г.

Предстоящият “Турнир на талантите” през декември ще бъде последван и от лятно издание, коeто е планирано за юни 2023 г. и отново ще се проведе в Национална футболна база “Бояна”.

Четете още: