Теменужка Петкова: ПП са нанесли колосални щети за милиарди на държавата

Теменужка Петкова на брифинг

„Щетите, които бяха нанесени от управлението на „Продължаваме промяната“, са наистина колосални“, заяви пред радио „Фокус“ Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС.

„Просто няма сфера в обществения живот, в която да не са взети грешни решения и да не са нанесени вреди на държавата в милиарди. „Продължаваме промяната“ има стил, който спазва в управлението – да не се зачитат правилата, законите и с лекота да се харчи публичният ресурс. Това са последиците от управлението на „Продължаваме промяната“, изтъкна тя.

Тя обърна внимание, че с меморандума с „Джемкорп“ се поставя на масата цялата българска енергетика. По думите ѝ такъв документ може да има много сериозно последици върху икономиката на страната и да застраши националната сигурност.

Депутатът от ГЕРБ поясни, че е още на 25 февруари 2022 г. се откри кореспонденция между тогавашния изпълнителен директор на „Булгаргаз“ и „Джемкорп“, с която е поискана оферта за доставка на втечнен природен газ на пристанището на Ревитуса без „Булгаргаз“ да има резервирани слотове.

„Джемкорп“ на практика олицетворява стила на управление на „Продължаваме промяната“ и който не трябва да се допуска. Правителството очевидно са видяли, че енергетиката е изключително сериозен сектор от нашата икономика и са се насочили натам. Това, което те са направили с „Джемкорп“ и посредниците по безспорен начин показва, че тези хора не познават държавното управление, не мислят държавнически. В меморандума има две разпоредби, които казват, че клаузата за арбитраж и тази за поверителност на информацията продължават да действат в следващите две години независимо от това, че меморандумът е прекратен“, съобщи Петкова.

Според нея няма как такъв документ да бъде изготвен без служителите на Министерството на енергетиката да бъдат въвлечени в този процес.

Tribune.bg

Прочетете още:

Тошко Йорданов: Кирил Петков е патологичен лъжец, обещал на БСП да им вдигне резултата с 4%