Проф. д-р Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за министър-председател

мандат

Проф. д-р Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за министър-председател.

Десислава Атанасова, Томислав Дончев и проф. д-р Николай Габровски се явиха при президента Румен Радев, за да получат папката за съставяне на правителство с първия мандат.

Номинираме проф. Николай Габровски за министър-председател, заяви Десислава Атанасова.

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. Първоначално работи като лекар в Неврореанимацията на УМБАЛ „Царица Йоанна“. В Клиниката по неврохирургия на болница „Пирогов“ е от 1997 година. През 2005 година д-р Габровски защитава дисертация на тема „Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната практика“. От 2006 година е завеждащ на отделението по невроонкология. От 2008 година е „Доцент“ по неврохирургия. През 2010 година е избран за Заместник председател на Българско дружество по неврохирургия.

През 2011 година е избран за Началник на Клиниката по неврохирургия на Университетска болница „Пирогов“. От началото на 2011 година це избран за Национален консултант по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2014 година е избран за „Професор“ по неврохирургия към Клиниката по неврохирургия на Университетска болница „Пирогов“. Проф. Н. Габровски е специализирал многократно във Франция, Белгия, Германия.

ВН

Габровски