Годината на Заека идва! Какво вещае китайския хороскоп за 2023 г.

ВАРНА новини лого

Според китайския календар 2023 г. е Годината на заека. Тя започва в неделя, 22 януари 2023 г.

Заекът представлява 4-тата година от 12-годишния цикъл на китайския зодиак .

Подобно на домовете на зодиака в западната астрология се смята, че животните в китайската астрология диктуват личностните черти или, в по-широкия обхват на нещата, дори влияят на световните събития през всяка година, която управляват.

Родените под знака на заека и тези със съвместими знаци могат да се възползват от късмет и успех през цялата година.

Под знака на Заека са хората родени през 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 и 2023 г.

Общи прогнози за годината на Заека 

Според китайската астрология Заекът е предвестник на предстоящи по-спокойни времена.

Въпреки че не са толкова огнен знак като Дракона или толкова пищен като Петела , Зайците водят с тих пример с нежното си, спокойно поведение.

Като цяло, целият свят ще се възползва тази година от управляващото влияние на Заека да бъде достатъчно самоосъзнат, за да избягва прибързани решения и да мисли преди да действа. Въпреки това, интуитивното усещане за предстоящи проблеми, с обмислени решения за предотвратяването им, е ключът към успеха във всяка година на Заек.

Силните аналитични умения на заека кара хората родени под този знак да защитават не само себе си, но и другите, тъй като играят ролята на миротворци във всяка трудна ситуация.

Слабостта на Заека е в прекомерното анализиране на проблемите, което може да клони към песимизъм и самоизолация. Противоотровата? Да правиш това, което Заекът умее най-добре – да си починеш с качествено, далеч от работата и в любящата компания на добри приятели и семейството.

За родените в годината на Заека

Спокойствието през годината и безгрижното отношение може да доведат до бездействие и в крайна сметка до загуба на доверие в ценните ви способности.

Не забравяйте, че знакът, който управлява всяка година, обикновено разкрива и двете крайности на личността на знака, така че внимавайте да не станете твърде лениви.

Известни с това, че никога не разчитат на „тъпия късмет“, Зайците може, по ирония на съдбата, иначе да се насладят на година на добри изненади, пристигащи изневиделица през 2023 г., независимо дали са набор от щастливи обстоятелства или внезапни финансови печалби.

Знаците, които са най-съвместими със Заека, също се възползват от влиянието им тази година и те включват всеки, роден под знаците на Овцата , Кучето или Прасето.

Още по темата:

Годишен хороскоп за 2023-а (ВСИЧКИ ЗОДИИ)