Молебен за здраве и рибен курбан на Никулден в „Аспарухово“

граждани
С молебен за здраве и Никулденски рибен курбан отбелязаха големия християнски празник в крайморския варненски район „Аспарухово“. Събитието, което се провежда за втора поредна година на рибарското пристанище, бележи зараждането на нова за района традиция, съобщи във Фейсбук районният кмет Ивайло Маринов:
 
„Честит Никулден! – Денят на Свети Николай Мирликийски Чудотворец!
Големия християнски празник, за втора поредна година, отбелязахме тържествено с молебен за здраве на рибарско пристанище „Карантината“. Над 200 жители и гости на район „Аспарухово“ вкусиха от Никулденския курбан, осветен от отец Ясен от храм „Св. цар Борис“.
 
Благодаря на рибарите от рибарската кооперация в района за безвъзмездно предоставените 30 кг от своя улов за рибния курбан, приготвен тази година от осем вида риба!
 
Благодаря на местния рибар с голямо сърце Ярослав Бойчев – Яро, който подари днешния си улов на гражданите!
 
Благодаря на кап. I ранг Камен Кукуров – началник на щаба на Военноморските сили, на Община Варна в лицето на г-н Коста Базитов – зам. кмет за оказаното съдействие, на готвачите на ВМС за чудесно приготвения курбан, на читалище „Просвета 1927“ за изнесената музикално-артистична програма, на общинския съветник Мартин Златев, районните кметове Георги Недев и Христо Христов, граждани и гости на район „Аспарухово“, които уважиха празника!
 
Участници сме в зараждането на една нова традиция за района ни, който е тясно свързан с морето!
 
Сърдечно Ви благодаря!
 
Честит празник на всички именици, моряци, рибари, търговци и банкери. Светецът да Ви пази и закриля, да внесе радост и щастие в дните Ви, да Ви благослови със здраве и дълголетие!“