От ПИК! Студиото на Цветанка Ризова е явочна квартира на ПП! А майсторката на кратки музикални форми Цънцърова…

Колаж.

БТВ е потрес. Някой ден, когато бандата на „Промяната“ бъде изправена на съдебната скамейка, трябва да разследват и помагачите им от тази телевизия.

Защото това не е медия, не е дори пристрастна медия, нито купена медия, нито поръчкова. Това е медийна диверсия, съучастничество. Божков ТВ, Череп ТВ, Капитал ТВ, Кики ТВ, Лена ТВ, Кокор ТВ…както желаете го наречете.

Цветанка Ризова се държи като адвокат на Кирил Петков по „Джемкорп“ и напада Десислава Атанасова. Цветанка Ризова вече не се крие, изгубила е всякакво приличие. Преди няколко дни шефът на „Джемкорп“ спешно долетя от Лондон, за да седне в стола срещу Цветанка и да изпере кирливите ризи на киретата.

Това какво е – обективна журналистика? Студиото на Цветанка Ризова е явочна квартира на мафията, нищо повече.

БТВ стигнаха дотам да създадат специално предаване за правителството на Кирил Петков – „Защо, господин министър?“ с майсторката на кратки музикални форми Цънцърова. Чудо невиждано, „Държавен вестник“ в телевизионен вариант.

Да си спомним и за другарката по чашка на Рашков – Канна Рачева, която си призна в ефир, че ще си измисли „протести“ срещу Борисов в чужбина.

Или друга „икона“ от нюзрума – Десислава Ризова, която се прегръщаше с отровния Бабикян на площада и заедно мислеха сценария за поредната клозетна манифестация на жълтите павета…

Няма по-дълбоко издълбано медийно дъно за 33 години преход. Все е имало подмазване, слагачество, пристрастност, но чак пък телевизията да се превръща в продължениe на партията и обратно?! На каква цена се случва всичко това и кой плаща сметката?

Ами…плащаме ние, данъкоплатците. БТВ само формално е частна медия, а на практика – държавна. Издържа се от обществени и европейски поръчки, концентрира почти стопроцентов рекламен монопол под благия поглед на властите…

Недялко Недялков, ПИК

Прочетете още:

Лорер остроумничи по бТВ: Още при създаването на ПП казахме, че няма да бъдем президентска партия