От ПИК! Ивайло Мирчев разкри причината за боя между депутатите от ПП Сабрутев и Рибарски

Иво Мирчев

Иво Мирчев

Депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев разясни пред агенция ПИК подробности за днешните събития в енергийната комисия, след които се стигна до бой между депутатите от „Продължаваме промяната“ Радослав Рибарски и Венко Сабрутев.

Припомняме, че последният не подкрепи предложението на Мирчев за въвеждане на особен шеф в „Лукойл“. След края на комисията пред стаята на „Промяната“ се стигнало и до физическа разправа. Радослав Рибарски изритал в краката Сабрутев, след което го е блъснал с ръка по гърба с думите: „Влизай сега да кажеш с кой си го съгласувал това“. След това двамата са влезли в стаята, където на висок тон е продължил спорът защо Сабрутев е гласувал срещу предложението на Ивайло Мирчев.

„Мисля, че само един депутат от „Промяната“ не подкрепи предложението ми – Венко Сабрутев. Не съм го питал защо“, коментира Ивайло Мирчев.

Пред ПИК той сподели, че за първи път чува за физическата агресия между Сабрутев и Рибарски: „Не съм го видял това. Аз излязох последен от залата.“

„Другите подкрепиха предложението ми. Венко не съм го питал и не знам честно казано защо не го подкрепи“, уточни депутатът от ДеБъ.

„Надявам се, че законопроектът ми ще мине в зала, защото би трябвало да има достатъчно отговорни народни представители. Това е само в интерес на страната – това не означава национализация на „Лукойл“, а означава да дадем инструмент в ръцете на държавата, с който да може да се назначи особен търговски управител, а не да се национализира рафинерията. Надявам се всички да бъдем разумни, иначе можем да се озовем в много тежка ситуация“, добави още той.

Мирчев отговори и на въпрос подкрепя ли твърденията на Бойко Борисов от по-рано днес, че в енергийната комисия си е проличала коалицията „Лукойл“: „Подкрепих предложението за 1 лев на Делян Добрев. Не бих бил толкова краен в тези определения. Подкрепяме предложението на Делян Добре, защото смятаме, че е разумно.“

Още по темата:

От ПИК! Бой в ПП – депутати на Киро и Асен – Рибарски и Сабрутев, се млатят в парламента