Биков: Ако първият мандат не мине, по-скоро вървим към предсрочни избори

Тома Биков

Снимка БГНЕС, архив

Габровски е един безспорен уважаван и авторитетен човек, отказалите среща с него да кажат защо са го направили. Ние само искаме да предложим вариант за съставяне на правителство. До момента не съм чул сериозен и възможен алтернативен вариант. Ако първият мандат не мине, по-скоро вървим към предсрочни избори, не вярвам в третия мандат. Това заяви за „Твоят ден“ Тома Биков от ГЕРБ.

„Еврозоната е двустранен процес, не е покана, която се чудим дали да приемем. Приели сме да бъдем членове на еврозоната още с влизането в ЕС. Въпросът не е дали да се присъединим, а кога. Едва ли, ако направим референдум за членството ни в ЕС, резултатът ще сочи, че народът е против. Защо от „Възраждане“ не поискат това? Нека и БСП го направят, щом не са съгласни с нас“, попита той.

По думите му позицията на НАТО е и тази на България – няма да се изпращат войски в Украйна, а само оръжие. „Никой в българския парламент не желае да изпращаме войски. Изпълняваме ангажиментите си като членове на ЕС и НАТО“, обясни Биков.

nova.bg

Прочетете още:

Екатерина Захариева: Надявам се ДБ да преосмислят решението си, очаква ни тежка зима