ГЕРБ с декларация за международния ден по правата на човека

Георг Георгиев

Снимка: Министерство на външните работи (МВнР).

С декларация по повод Международния ден на правата на човека излезе от парламентарната трибуна председателят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

„На 10 декември преди 74 г. Общото събрание на ООН приема декларация за правата на човека. На този ден жени, мъже и деца от всички раси отбелязват значимостта на първия документ за човешките права“, припомни той историята. И посочи, че народът ни е спасил по време на Втората световна война българските евреи и роми, а преди това е помогнал на арменците.

Георгиев подчерта, че трябва да продължаваме активно да се борим с антисемитизма, ксенофобията, езика на омразата и други съвременни форми на нетолерантност.

ГЕРБ смятат за свой приоритет осигуряване правото на независимост на вероизповедание или сексуална ориентация, равни възможности за реализация, активно включване на малцинствата.

България като част от голямото европейско семейство се стреми към повишаване на правата на човека и ще се бори с домашното насилие, насилието над жени и подобряване на правната рамка спрямо международните стандарти, закани се Георгиев.

Освен законодателни мерки обаче, трябва да се работи за ефективни мерки включително за процеса по образоване и мислене на всеки в дух на търпимост и зачитане различията на другия.

От Dnesplus.bg

Четете още: