Др. Миков скочи на др. Нинова: Битката на персонажи подмени битката на идеи

Михаил Миков

Снимка БТА

Големият проблем на левицата е, че е загубила своята автентичност и истинност. БСП с поведението изгуби правото да бъде автентичния представител на лявото в България и от там рoенето на по-малки формации, фрагментацията и бягството от подкрепа на избирателите, отливът трудно ще бъде наваксан. Това заяви пред БНТ Михаил Миков, бивш председател на БСП, бивш шеф на парламента и бивш министър на вътрешните работи.

Според Михаил Миков способностите на „Продължаваме Промяната“ да управлява, да прокарва политики и да приема закони са твърде минимални на фона на заявеното. По думите му опозицията трябва да решава въпросите си вътре в БСП.

„Няма как да се прогласи едно обединение, което не почива върху някакви ясни идеологически позиции. Там се събират хора, които дълги години са повтаряли, че няма ляво и дясно, които са участвали в коалиции с десни партии, това събиране няма да повиши доверието на гражданите“, допълни Михаил Миков.

Той поясни, че засега няма ясна заявка за формиране на нова политическа сила, коалиция или партия от тази формация.

„Битката на персонажи и на образи подмени битката на идеи“, допълни Миков, „удряйки“ с думи лидерката на партията-столетница Корнелия Нинова.

„Десницата е раздирана от личностни противоречия. Има скъсана връзка между избирателите и представителите на властта“, заяви още Михаил Миков и прогнозира, че няма да има правителство начело с проф. Николай Габровски. „Ако има някакъв шанс за правителство, ще се случи около третия мандат“, каза още Михаил Миков.

pik.bg

Прочетете още:

Breaking: Явор Божанков се е договорил с Киро и Бойкикиев! ПП и „ДеБъ“ го издигат за кмет