Назначиха нов председател на АПИ

логото на апи

По преценка на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, считано от понеделник, 12-ти декември, се освобождава от длъжност председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

За председател на УС на АПИ се назначава Венцислав Ангелов. Той е завършил Строителния техникум „Ангел Попов“ – Велико Търново, специалност „Транспортно строителство“. Има придобита инженерна специалност от ССВСУ-ВВИСУ „Любен Каравелов“ – София, както и специалност „Стопанско управление“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Той е магистър-инженер от Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Технология и управление на транспорта“. Дипломиран инженер-магистър и от НВУ „В. Левски“ със специалност „Защита на населението и инфраструктурата“.

Работил е над 10 години в Областното пътно управление-Велико Търново, от които последните четири като директор. Има дългогодишен опит в сферата на строителството. Работил е четири години и във водеща пътностроителна фирма в Германия.

zonanews.bg

Прочетете още:

Любов по време на война. Мъже под „прикритие“ на жени. И защо се мразим за всичко