Рецепта на деня: Чудно свинско месо с праз и картофи (от тефтерчето на баба)

Източник AneliaStefanova, gotvach.bg
Продукти:
свинска плешка – 500 гр.
картофи – 5 бр.
праз – 1 бр.
доматен сос – 500 мл.
захар – 1 с.л.
олио – 3 с.л.
чубрица – 1 ч.л.
червен пипер – 1 ч.л.
брашно – 1 ч.л.
дафинов лист – 2 бр.
сол
Приготвяне:
Картофите се нарязват на полумесеци, а празът се реже на ситно. Слагат се в тава и се овкусяват със сол, червен пипер, дафинов лист и чубрица.
Прибавят се олиото и върху картофите се подрежда месото от свинска плешка, нарязано на парчета.
Полива се с доматен сос и се поръсва лъжица захар. Свинското с картофи се покрива с фолио и се пече на 200 градуса за час и половина.
Последните 15 минути свинското се запича без фолиото, като се поръсва с брашното и внимателно се разбърква.
Добър апетит!
Още по темата:
Рецепта на деня: Тайната на най-вкусната бабина мусака в 10 стъпки