От Пик: БСП трепери от правителството на проф. Габровски! Може да го гласуват със 115 гласа, бие тревога Вигенин

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Правителството на професор Габровски може да бъде утвърдено, ако не всички народни представители са в залата, коментира Кристиян Вигенин от БСП, който е в Ямбол. Той добави, че 24-мата депутати от групата на БСП ще гласуват против, но се въздържа от коментар за изключения преди дни от партията Явор Божанков, предаде БНР.

Броят на присъстващите депутати в залата по време на гласуването на кабинета на проф. Габровски ще бъде решаващ, тъй като не се изисква квалифицирано мнозинство, посочи Кристиян Вигенин. Според него ДПС и „Български възход“ дават индикации за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ.

„Трите партии заедно имат 115 депутати при пълна мобилизация, което означава, че със 115 гласа това правителство може да мине, ако не всички народни представители са в зала. Т.е., ако 11 отсъстват, тези 115 могат да направят правителство. Предстои да видим кои депутати няма да са влезли тази седмица, това също ще даде някаква индикация.“ – отбеляза Вигенин.

Той прогнозира, че при провал на първия мандат няма да има подкрепа и за втория, но има шанс за съставяне при третия мандат.

„Единствената възможност да има правителство, макар и за известен период, е то да бъде експертно и то да предложи конкретна програма за конкретен срок.“ – обобщи Вигенин.

pik.bg

Прочетете още:

Тома Биков: Изпълнихме си ангажимента към обществото