Рецепта на деня: Бърза празнична разядка. Вкусна коледна салатка

ВАРНА новини лого

Празниците идват, а с тях и голямото шетане в кухнята. За много дами това са най-натоварените дни в годината, защото вместо да се порадват на близките си, да си починат и да усетят духа на Коледа, трябва „да отработят“ много часове край печката. Разбира се, бихте могли да решите този проблем като поръчате готова храна за дома, но това не звучи толкова празнично.

В желанието си да помогнем да имате повече свободно време по празниците, а трапезата да е все така отрупана с вкусни домашни ястия, екипът на „Варна новини“ подготви за Вас поредица с бързи, лесни, изпитани и вкусни авторски рецепти. Надяваме се да помогнем и пожелаваме прекрасни празнични дни на всички!

Представяме Ви една идея за бърза разядка, която може да поднесете и като вкусна коледна салата:

Необходими продукти:

10 бр. по-едри чери доматчета

100 гр. краве сирене

2 с.л. майонеза

2 с.л. цедено кисело мляко

1/2 ч.л. сумак

1/3 ч.л. сух джоджен

1 ч.л. сух чесън

сол на вкус (в зависимост от солеността на сиренето)

1-2 клонки пресен босилек

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматчетата на кръгчета (всяко едно доматче на 4 кръгчета). Подреждаме ги в плато или голяма чиния. Настъргваме сиренето и с майонезата, цеденото мляко, сумака, джоджена и чесъна си забъркваме разядката, която може да бъде сервирана и с брускети или със слайсове от червена чушка, според Вашите предпочитания. В случая сме я направили част от коледната салата.

С малка лъжичка или шприц поставяме от разядката върху всяко доматче. Поръсваме с нарязан на ситно пресен босилек и украсяваме платото.

Готово! Бързо, лесно, ефектно и много вкусно! Опитайте и Вие!

За ВН снимки и текст: Маня Петрова

Още по темата:

Рецепта на деня: Медени коледни курабийки

Рецепта на деня: Солени пръчици с кори за баница

Рецепта на деня: Царска вита баница (от тефтерчето на баба)

За Бъдни вечер: Содена питка без месене