Народният представител от ГЕРБ/СДС Бранимир Балачев: Предстои проектиране на нова Съдебна палата във Варна

ВАРНА новини лого

Догодина очакваме да започне проектирането  на нова и модерна Съдебна палата във Варна. Сагата с правния статут на отредения терен е на финалната права. Това заяви народният представител от ГЕРБ/СДС – Варна  Бранимир Балачев, който пое този предизборен ангажимент пред магистратската общност във Варненския апелативен съдебен район, един от най-големите в страната.
 
„Заявявам пълната готовност на МП за прехвърляне на въпросния имот към ВСС“, заяви по време на парламентарния контрол днес служебният министър Крум Зарков в отговор на въпроса на адв. Балачев. Теренът, по известен като „Цирковата площадка“, е собственост на правосъдното министерство, като с активното съдействие на Община Варна е инициирана кадастрална промяна и са предприети всички необходими действия за съставяне на нови актове за държавна собственост и имотът чрез областния управител да бъде предоставен на ВСС.
 
„Да ви поздравя с упоритостта, с който го поставяте този наболял въпрос. Над 1000 магистрати и над 1.5 млн.граждани от цяла Североизточна България  очакват това решение. Местната власт, правителството в лицето на областния управител, МП, а и ВСС работят в една посока, така че теренът да бъде осигурен и на дневен ред скоро ще бъдат  проектирането и бюджетирането, увери министърът.
 
Народният представител Бранимир Балачев постави този проблем и от трибуната на 47-то НС, но тогавашният правосъден министър Надежда Йорданова  не даде еднозначен отговор.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна
 
 
 
 

Прочетете още: 

Повишават възнагражденията на 344 социални работници във Варна