Бойко Борисов: Дългът расте с милиарди, чака ни хаос и разруха. Какво направи „Промяната“ за Варна за 2 г.? (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Кадър и видео от "Фейсбук"

ГЕРБ – Варна отново е домакин на Националната академия за младите хора в партията. Над 150 членове на МГЕРБ от цялата страна ще участват в дискусии, касаещи предизвикателствата пред енергетиката, дипломацията и отбраната на страната. Гост в курорта „Св. св. Константин и Елена“ е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Едно време, за да говориш с Фондация „Конрад Аденауер“, беше знак, че си част от европейското семейство. Както да се закичиш с думата „Промяна“, така и да кажеш, че младите хора са с тебе е също толкова неправилно. Не искам да се поддавате на внушенията, че ние сме се сдушили с президента. Той е спечелил изборите честно и демократично, затова трябва да бъде уважаван. Радев подкрепи всички санкции срещу Русия и затова получи адмирации. Подкрепата за Украйна я вкарахме в предишния парламент. Но сега всеки е готов да се накичи с успеха. Същото е с втората част на ескадрилата F-16. Ние лидирахме този процес“, каза Бойко Борисов.

Още по темата:

ГЕРБ иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност заради енергетиката

Догодина самолетите F-16 ще дойдат, уточни той.

„И ще си дойдат на собствен ход, защото могат да стоят 18 ч. във въздуха. Block 70 означава, че само ние ще имаме такъв самолет на Балканите. Уникална авионика и двигатели. Показаха ни вече конвейра, в момента ги правят, с българското знаме. Уникална машина. Затова и първите 8 самолета ги платихме 100 %, за да е необратим процеса. Надали някой е работил с ЕК, колкото мене, те използват други изрази, различни от нашите. Толкова ли няма кой да се замисли в тая държава. Див популизъм. Дългът ви расте с милиарди на година и няма с какво да го покриете. Варненския владика винаги започва винаги литургия с „Да внимаваме“. ЕК използва „предпазливост“, което означава „Много внимавайте“. Както преди години казах, че ни чака хаос и това е факт. Няма политик, който да не използва думата хаос“, алармира лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов добави, че всички искат да дават, но не става ясно от къде ще се вземе.

„Каквото и да е правено от предишни правителства, няма аналог с провала на „Промяната“. Липсва фискална дисциплина, но паметта на българите се оказа кратка. Не си спомнят какво е направено. Провалиха АМ „Хемус“, никой дума не обелва. Не знам къде са им мостовете. Еконта дойде, излъга ви точно като тези с тиганите. Какво във Варна се случи за последните 2 г.? И библиотека щяхте да имате, и магистрала „Хемус“ и какво ли не. Но няма да стане. Правителството трябва да има излишък в бюджета, тогава го обяснявах с мазнинка за зимата. Наказателните процедури ще се стоварят върху България“, предупреди Борисов.

Гледайте във видеото:

„Служебното правителство им извади много от далаверите, защото след това ще ги напишат на сметките на Радев. Те защитават себе си, не нас. Промяната знаят как хса дърпали депутати, мислят, че ние правим същото. Не, не го правим. Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч“, каза Борисов.

„Промяната се опитвали да имитират ГЕРБ.

„Премиер – Денков, Киро и Асен – министрите. Представяте ли си? Министър-председателят се кара на председателя на партията. Аз не съм се срещал с нито един от кандидатите за министри на Габровски. Ако ме беше попитал за Николай Павлов, нямаше да се съглася. Аз съм се оттеглил отвсякъде. Те слагат едно мюре в лицето на Денков, за да си командват“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Още по темата:

Иван Портних: Трудностите в момента пред нас са много, но продължаваме да работим