ГЕРБ с официална позиция пред ПИК след скандални твърдения на Плевнелиев за задкулисен план

ВАРНА новини лого

Снимка "Фейсбук"

Политическа партия ГЕРБ официално се разграничи от Росен Плевнелиев след скандалното му телевизионно участие тази сутрин.

По време на участието си в БНТ, той изръси дословно следното: „При коалиция с ГЕРБ ПП можеха да имат свой премиер, а Гешев да не е главен прокурор“.

Веднага след интервюто на бившия президент, когото през октомври ГЕРБ натовари със задачата да медиаторства с останалите политически формации за разговори за правителство, ПИК изпрати официално до пресцентъра на партията следните въпроси:

1. Отговарят ли на истината твърденията на Росен Плевнелиев в интервюто му тази сутрин: „При коалиция с ГЕРБ ПП можеха да имат свой премиер, а Гешев да не е главен прокурор…“?

2. Получавал ли е Росен Плевнелиев указания от ГЕРБ да води преговори с ПП относно евентуален премиер и съдебна реформа, засягаща главния прокурор?

3. Съгласувана ли е с партия ГЕРБ позицията на Росен Плевнелиев от тази сутрин?

4. Обсъждан ли е в ГЕРБ вариант за коалиция с ПП с премиер, излъчен от ПП?

Преди броени минути от пресцентъра на ГЕРБ изпратиха до ПИК отговор на нашите запитвания. От там бяха кратки, но точни и ясни:

„Във връзка с изпратени въпроси до Пресцентъра на ГЕРБ Ви информираме, че медийните участия на президента Росен Плевнелиев не се съгласуват с ГЕРБ“.

pik.bg

Прочетете още:

Свидетелствата на Плевнелиев: Петков ми каза, че целта му е да отслаби ГЕРБ, да им взема по една пешка и да ги матира