От ПИК и „Ретро“: Коцето от Варна се окичи с докторска титла

Коцето от "Възраждане"

Снимка Пресфото БТА\свободен сайт

С докторска титла пред името се е окичил Костадин Костадинов. Лидерът на „Възраждане“ държи титлата д-р да присъства навсякъде в официалната му кореспонденция в парламента, макар малцина от колегите му в Народното събрание да знаят, че той всъщност има такава. Оказва се, че политикът от Варна всъщност неотдавна е станал доктор, но не по медицина, а по етнография. След като първо завършил за правист във Велико Търново, а след това защитил и магистратура по Балканистика, решил, че иска да се изкачи по-високо в академичните среди. Така записал и защитил докторантура по етнография в Института по етнология и фолклористика към БАН.

Преди да нагази в голямата политика, Костадинов пак е работил на държавна заплата, но далеч по-ниска от депутатската, която взема в момента. Лидерът на „Възраждане“ дълго време е бил директор на Регионалния исторически музей в Добрич, но напуснал заради натиск по политически причини. Докато сега пише закони, навремето издавал учебници по родинознание за деца от първи до четвърти клас, снимал документални филми и пишел исторически книги.

Всъщност докторската титла носи солидни финансови бонуси на Костадин Костадинов, що се отнася до заплатата му на народен представител. Според закона към основното си месечно възнаграждение депутатите вземат по още 10 на сто от него, ако имат научна степен доктор. Титлата доктор на науките пък им осигурява дори 15% допълнителен бонус към възнаграждението. Така заплатата на Костадинов е значително по-висока от тази на повечето му колеги. Отделно от това всички народни представители получават и пари за всяка година трудов стаж, който имат, независимо каква професия са практикували.

pik.bg

Прочетете още:

Народът вие от глад от „Промяната“: Рекордно поскъпване на храните