Нинова за статията в „Ди Велт“: Напълно поръчкова, то се видя колко струва

Петков и Нинова

Снимка "Фейсбук"

„Сега, защо се вдига тази тема и „Ди Велт“ пише това? И то с поръчкова статия – съгласна съм с президента Радев. Напълно поръчкова, то се видя колко струва. Който си го е поръчал, да се обяснява – имам предвид Киро и Асен“.

Това обяви пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя има версия, защо ПП са се принудили да плащат солено за абсурден пиар.

„Борисов казва: аз уредих оръжието за Украйна. ДБ, за да не са по-назад казват: Ние предлагаме да бъде заклеймен Гладоморът. ПП си казват – сега ние ще кажем през „Ди Велт, че ние сме спасили Украйна. Кой вярва че ние сме спасили Украйна в тази колосална война и изливане на милиарди от цял свят? И ние с продукцията на ВМЗ Сопот сме спасили Украйна?“, иронизира изявата на Кирил Петков бившата му коалиционна партньорка.

Нинова е категорична, че няма нито един документ, свидетелстващ, че българските оръжия пътуват за Украйна. Оприличи ситуацията с продажба на автомобил – все едно да продадеш колата си и да забраниш на купувача да я даде на друг или препродаде.

„Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти. Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП“, каза още тя по бТВ.

tribune.bg

Прочетете още:

И Йотова се включи в прокремълската пропаганда – обяви статията в Die Welt за „взривоопасна“