ТАСС цитира щедро Радев, направи думите му за военната помощ за Украйна в пропагандно оръжие

Румен Радев

Снимка БГНЕС\свободен сайт

Руската информационна агенция ТАСС, която през последните години се превърна в рупор на путинската пропаганда цитира вчерашното изявление на българския президент Румен Радев. То е в пълно съзвучие с позициите на Кремъл и в тотално противоречие с ценностите, които изповядват и защитават партньорите ни от ЕС и НАТО. Руската агенция акцентира на думите на Радев, че всяка помощ за Украйна може да доведе до глобален конфликт. Руснаците приветстват думите на българския президент, че поради тази причина страната ни не трябва да дава оръжие на Киев.

Твърденията на Румен Радев бяха направени по време на вчерашно интервю пред „Дарик“ радио.

radev_tass.jpg

Тази позиция съвсем не е нова, но се експлоатира подло отново на фона проваления и трети опит за съставяне на правителство, предстоящото разпускане на парламента  и очакваните поредни месеци със служебно правителство.

Българският парламент взе отговорно решение да предоставим оръжие на Киев във войната срещу Русия, но и до сега не се изпълнява пълноценно и се саботира от военния министър Димитър Стоянов и служебния кабинет на Гълъб Донев. Самият президент окачестви партиите, които подкрепиха даването на помощ в парламента като войнолюбци.

Твърденията на българския президент, които ТАСС развява  в информационните си емисии са абсолютна хибридна пропагандна, защото обслужват интересите на Путин и Кремъл. В тази война Русия е агресорът, който нападна суверенна Украйна, руши градовете й, убива невинни, мародерства и тероризира един свободен народ. Радев забравя, че жертвата са украинците и когато им даваме оръжие това не е поддържане на войната, а опит да се защитят и отблъсне нашественика, който не е по-малко опасен и за други европейски държави, включително и България, която Кремъл отдавна обяви за неприятелска страна.

Думите на българския президент, които съвсем не се споделят от гражданското общество унижават за пореден път страната ни пред партньорите и я представят като ненадежден член на ЕС и НАТО.

faktor.bg

Прочетете още:

Актьор от „Кухня“: Долу Путин! Какъв геноцид в Донбас? (ВИДЕО)