Една дузина „закопчани“ при полицейската спецоперация край Варна

арест

iStock/Getty Images

Превантивна специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда на територията на гр. Варна и с. Синдел, съобщиха за „ВАРНА новини“ от полицията. В проверките са включени екипи на „Криминална полиция“, „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, Четвърто РУ, „СПС”, както и екипи на жандармерията. Има изградени временни КПП-та, на които се проверяват водачи и техните автомобили. Акцията се провежда съвместно със служители на „Енерго – Про“ и Държавно горско стопанство – Варна.

При старта на инспекцията, служителите на реда са открили огнестрелно оръжие без серийни номера, с преправена дръжка и скъсена цев. Намерени са и множество боеприпаси към нея. Извършена е проверка в питейно заведение в областния град, в близост до учебно заведение, от където са иззети наркотични вещества – кокаин. При проверка на автомобил са намерени марихуана и амфетамин, разпределени в найлонови пакетчета и подготвени за разпространение. В хода на последвалите действия са задържаните 4 мъже, извършвали битови кражби, други двама са в ареста за шофиране без издадено свидетелство за правоуправление на МПС, двама за притежание на наркотични вещества, а шест са хванати за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както и е задържан микробус с незаконно придобит дървен материал. По време на операцията са проверени 681 автомобила и 936 човека.

В последните месец и половина, след активните полицейски действия в района на с. Синдел, са неутрализирани две групи извършители на крупни кражби на пари и вещи от частни домове.

Още по темата: