Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум

Народно събрание

Снимка: БГНЕС, архив.

Парламентът прекрати заседанието си поради липса на кворум. Депутатите не успяха да приключат с дискусията и да гласуват на първо четене петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Народни представители възразиха, че едновременно с пленарното заседание продължават и заседания на комисии, една от които е комисията по електронно управление. Заседанията на комисиите започнаха по време на почивката, дадена в рамките на пленарното заседание.

Няма как по време на пленарно заседание да заседават комисии, коментира Делян Добрев (ГЕРБ-СДС) след почивката и апелира председателстващият заседанието да намери решение. По правилник сега ще обявя проверка на кворума. Ако, на някои колеги комисиите са им по-важни от този закон, има лесно решение – утре ще продължим със закона, обяви заместник-председателят на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС). Проверката на кворума показа, че в залата има 76 народни представители, при необходими 121. Няма кворум, обяви Цонев и закри заседанието.

Според приетото по-рано днес решение депутатите трябваше да продължат работа днес до приемането на още седем точки, припомня БТА.

Novini.bg

Прочетете още:

ЕК води наказателни процедури срещу България