Андрей Новаков: България трябва да отговори твърдо на Северна Македония

Андрей Новаков

Снимка: Дир.БГ

България трябва да отговори твърдо на Република Северна Македония. Трябва да се изисква властите там да проведат съдебен процес срещу задържаните и да се наложат най-тежки наказания, ако се докаже, че те са виновни. Културните клубове в България се радват на спокойно съществуване. Македония трябва да разбере, че пътят към Брюксел минава през София. България каза „да“ на преговорите с РСМ, а не на членството й в ЕС. Оттук – насетне има много преговорни глави и България може да спре процеса. Това каза евродепутатът Андрей Новаков в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той е на мнение, че Северна Македония е далеч от членството й в ЕС.

Евродепутатът каза, че от 11 години България е готова да влезе в Шенген. Причината да не влезем не е липсата на камери, скъсана на места ограда, посочи той. Новаков бе категоричен, че страната ни заслужава да влезе в Шенген.

Той е на мнение, че „Демократична България“ е естественият партньор на ГЕРБ, тъй като се намират в едно и също европейско семейство. Новаков каза, че трудно може да си представи коалиция с участието на „Продължаваме промяната“.

От Tribune.bg

Четете още:

Борисов: Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста е за памет, но и за урок