Ще застуди още повече

Заснежената Камчийска планина край село Аспарухово, област Варна

Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини, архив.

Денят ще започне с минимални сутрешни температури от минус 1 до плюс 3 градуса, в северозападните райони на места температурите ще паднат до минус 2-3, а по морето – до 5-6 градуса. Снеговалежи ще обхващат също централните и североизточни части от страната, съобщи Bulgaria ON AIR.

По-интензивни валежи от дъжд и сняг се очакват през нощта срещу събота в Добруджа, на места количествата ще достигат до 10-15 литра на кв.м.

Облачността ще бъде значителна със слаби валежи в западните и южните райони. По високите западни полета и в Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг.

Максималните температури ще са от 1 до 6 градуса, по Черноморието – до 10. Над планините ще бъде ветровито и облачно, със снеговалежи главно в Стара планина, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

В събота ще превалява в Родопите и на юг от Бургас. В неделя валежите в източните райони ще спират, най-късно в Североизточна България. Новата седмица ще започне с по-ниски сутрешни температури. В понеделник ще бъде студено с показания на термометрите в сутрешните часове от минус 6 до минус 1 градус.

От Dnes.bg

Четете още: