Какво ще донесе най-късметлийският ден от февруари на всяка зодия

двама в снега

Снимка: iStock

Дори годината да е започнала хаотично за вас, февруари се очертава да бъде много по-приятен. За първи път от април 2022 г. насам няма да има нито една ретроградна планета, която да осуети изпълняването на новогодишните ви обещания – дори напротив, астрологичната прогноза за февруари уляснява предприемането на действия.

След като Марс се върна към директното си движние, и то в Близнаци, нови мисли и идеи са в изобилие. А докато Марс формира квадрат с Венера в Риби на 4 февруари, ще участвате в психически стимулиращи срещи с хората около вас. Затова и конфигурацията между Венера и Марс се счита за най-щастливия ден през февруари 2023 г., разказват астролозите на Elite Daily.

Ако смятате, че любовният ви живот има нужда от освежаване, не забравяйте да отбележите този ден в календара си!

Макар че Венера и Марс не винаги са най-съвместимата двойка, техните взаимодействия са способни да внесат доза вълнение към взаимоотношенията. И двете планети са топли по природа, така че когато са конфигурирани, прехвърчат искри.

Тъй като Венера към момента се намира в променливия воден знак Риби, основни приоритети са любов, връзки и интимност – и докато Марс в Близнаци образува квадрат с Венера, любопитството и умствената стимулация само разпалват обнадеждаващия, идеалистичен пламък на тази планета, що се отнася до въпроси, касаещи сърцето.

Квадратният аспект често се счита за напрегната конфигурация между две планети, но природата на квадрата зависи единствено от двете участващи планети. Венера и Марс споделят някои прилики, а когато се свържат чрез квадрат, те се подбуждат взаимно по начин, който може да приветства нова енергия и жизненост във взаимоотношенията.

Ако искате да разпалите пламъка в романтичните си романтичните си отношения точно навреме за Свети Валентин, този транзит ще ви помогне. Ето какво може да очаква всеки знак през най-добрия ден през февруари:

Овен

Февруари внася подобрения при вас, особено що се отнася до споделяне на вашите мисли и идеи. Тъй като Марс, управителят на вашата натална карта, се свързва с Венера в Риби на 4 февруари, вие ще сте нетърпеливи да споделите перспективи, които подчертават интроспекцията и самосъзнанието. Въпреки че ретроградният Марс ви е донесъл притеснения, този транзит е идеалното време да се свържете отново с инстинкта си. Денят е добър да се присъедините към групов чат или да проведете дискусия с някого, който желае да ви изслуша.

Телец

На 4 февруари Венера (известна още като управител на вашата рождена карта) ще получи квадрат на Марс в Близнаци, стимулирайки вашите приятелства и съюзи. Това е идеалното време да се включите в разгорещени разговори, така че не се колебайте да изразите мнението си. Този транзит е моментът да защитите своите ценности и морал, независимо от това кой е съгласен – но променливата природа на Венера и Марс гарантира, че обидени няма да има. Докато поддържате лек разговор и не приемате нищо твърде лично, този транзит трябва да ви предложи идеалното количество умствена стимулация.

Близнаци

На 4 февруари Марс, който се намира във вашия знак, ще образува квадрат с Венера в Риби, а това ще донесе тласък на вашата кариера и репутация. На този ден със сигурност ще почувствате прилив на енергия – моментът е подходящ да общувате, да създавате контакти и да обсъждате бъдещите си планове и цели с колеги. Този транзит ще стимулира творческия ви дух, а с директното движение на Марс и преминаването му през първи дом от вашата рождена карта ще можете да прокарате начинанията си напред. Ако чувствате, че вървите в твърде много различни посоки наведнъж, опитайте се да стесните фокуса си до едно начинание. Не бихте искали да прегорите.

Рак

Този месец вашите настоящи философии и морал ще бъдат посрещнати с новооткрита страст, докато Венера и Марс образуват квадрат на 4 февруари. Дори това да не е денят, в който сте призовани да споделяте новите си открития с другите, в този ден е по-вероятно да се отдадете на дълбоки вътрешни размисли. Денят е подходящ за нова книга или подкаст – всичко, което стимулира ума ви по начин, който е освобождаващ и не ви поставя ограничения.

Лъв

През февруари вашите взаимоотношения с приятели и социален кръг получават тласък, докато Марс образува квадрат с Венера в Риби в 11-ти дом от вашата рождена карта. През този ден вие сте длъжни да участвате в по-задълбочени разговори с близките си и макар това със сигурност да ви стимулира психически, може да доведе до някои несъгласия. Бъдете внимателни към информацията, която решите да споделите с другите днес – уверете се, че това е нещо, което ви е удобно да разкриете, а не просто импулсивно признание.

Дева

На 4 февруари вашите романтични отношения ще се нажежат, докато Марс в Близнаци образува квадрат с Венера в Риби. Денят е добър за участие в интелектуално стимулиращи разговори – просто се опитайте да не приемате себе си (или другите) твърде сериозно. Този транзит не носи особена продуктивност, но ако забележите някаква, тя непременно идва от вашата кариера и професионални начинания. Моментът е подходящ да си сътрудничите със своята половинка или колега по нещо леко и забавно – запазете по-сериозните отговорности за друг ден.

Везни

Този месец Венера, управителят на вашата натална карта, ще бъде в квадрат с Марс в Близнаци, което ви насърчава да поосвежите нещата в своето ежедневие и навици. Марс освобождава вашите перспективи и възгледи за света и на 4 февруари ще бъдете подканени да използвате всяко новооткрито знание или мъдрост, за да обновите рутината си. Грижата за вашия ум, тяло и душа е духовна практика и в този ден се чувствайте свободни да си поиграете с различни начини да се погрижите за себе си.

Скорпион

Докато Марс, управителят на вашата натална карта, е в квадрат с Венера в Риби през февруари, очаквайте стимулиране на вашите творчески занимания и изпълнени със страст начинания. Като друг воден знак, вие ще се чувствате благодарни за новооткритото вдъхновение, дори ако идва от по-тежки, по-мрачни идеи. Тъй като в момента Марс преминава осми дом на вашата натална карта, напоследък обръщате внимание на по-сериозните елементи от живота си, но този транзит ви насърчава да насочите тези чувства към нов проект. Позволете си да се отпуснете и бъдете креативни – вдъхновението на 4 февруари ще да дойде от най-неочакваните места.

Стрелец

На 4 февруари Венера и Марс ще образуват квадрат, осигуряващ енергия и ентусиазъм в дома и семейния ви живот. Независимо дали заживявате с партньори си или го запознавате с роднини, отношенията ви претърпяват нов стимул този месец. Моментът е страхотен за включване в оживени разговори с любимите си хора, дори тези дискусии да бъдат кратки. Този транзит може да носи топлина само временно, но тласъкът, който дава на личния ви живот, непременно ще остане.

Козирог

Докато Марс образува квадрат с Венера в Риби, този месец вашите мисли и идеи ще бъдат посрещнати горещо. На 4 февруари е идеалното време за вас да защитите мнения и перспективи, а вашето послание непременно ще бъде добре прието. Като земна зодия понякога сте склонни да се вземате твърде на сериозно, но в този ден разговорите, които ще водите, вероятно ще бъдат забавни и безгрижни. Не се притеснявайте твърде много, ако тези дискусии са мимолетни – новооткритата искра в идеите непременно ще ви вдъхнови да предприемете действие по един или друг начин.

Водолей

Вашите пари и ресурси ще изпитат тласък този месец, докато Марс образува квадрат с Венера в Риби. Моментът е добър да се поглезите, но опитайте да не прекалявате – този транзит обикновено улеснява разточителството. Творческите ви търсения ще донесет вдъхновение да инвестирате времето, енергията или парите си в ново занимание, така че не забравяйте да го оставите да ви води. Този транзит за вас е свързан със спонтанността, но това не означава, че трябва да изпарите спестяванията си.

Риби

Докато Марс образува квадрат с Венера в първи дом на вашата рождена карта, свързана с идентичност, вашият дом и личен живот ще получат тласък този месец. Независимо дали роднини ви посещават, или се местите някъде, ще бъдете призовани да влезете в действие. Просто имайте предвид потенциалните конфликти между това откъде идвате и накъде сте се запътили – понякога тези две части от вас не винаги са в хармония. Докато все още уважавате себе си и желанията си, ще се чувствате добре.

Edna.bg

Вижте още:

Месечен хороскоп за Февруари 2023 (ВСИЧКИ ЗОДИИ)