Панев: Изборът на 2 април е между ПП, ДБ и ГЕРБ, БСП, ДПС

Владислав Панев

Владислав Панев

Изборът на 2-ри април ще бъде бинарен. Това заяви в интервю за БНТ Владислав Панев от „Демократична България“.

Той посочи, че единствената алтернатива на ГЕРБ, БСП и ДПС ще е коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. „Поставени под такъв избор, много повече от 700 000 български избиратели ще решат, че България има нужда от това реформаторско мнозинство“, уверен е той.

Панев добави, че програмите на ПП и ДБ се припокриват до голяма степен, но уточни, че има и изключения, например в сектор „Енергетика“. „Има елементи, които трябва да се напаснат. Това са спорове, които можем да разрешим в рамките на седмица“, добави той.

От „Демократична България“ смятат, че бюджетният дефицит трябва да е фиксиран, както беше по времето на кабинета „Петков“ – на до 3% от БВП. „Ако икономиката расте повече или ще може да увеличаваме социални разходи, или да намаляваме данъци“, допълни Владислав Панев.

Той не коментира имена, които ще попаднат в съвместните листи с ПП. „Нека да не говортим засега за листи особено когато все още не е ясен начинът на явяване“, каза Панев и отбеляза, че важното е да има сключено споразумение, което да се следва при евентуално управление.

„Европейската перспектива за Македония е важна от гледна точка на българския национален интерес. Гоце Делчев си е представявл, че македонци ще идват тук да правят бизнес, да учат, а ние да ходим там. По-възможен е пътят на интеграция, ако Македония е в ЕС. Омразата няма да доведе до нищо добро. Всичко трябва да започне от учебниците по история. Много хора се хранят от това неизясняване и от тези проблеми от двете страни на границата, подхранвани от чужди служби най-вероятно“, коментира още Панев.

Novini.bg

Прочетете още:

Христо Иванов: Ефектът, който целим е първото място