Кошмар със зимнината! Професор отвори шкафа с картофи в мазето и падна мъртъв

Картофи.

Ужасна трагедия сполетяла цяло семейство. Михайло на 42 г., професор по право, един ден отишъл да вземе картофи от мазето, за да може жена му да приготви обяд, но не се върнал.

Той отворил шкафа със зеленчуците, припаднал и скоро след това починал. Съпругата му Анастасия видяла, че мъжът ѝ не се е връща доста време, отишла да види какво се е случило и я последвала същата съдба.

По-големият им син Георги (18), както и баба Ираида (68) също слезли да проверят, но така и не се върнали. Оцеляла единствено малката дъщеря – Мария.

Причината за смъртта на цялото семейство се оказал газът, отделен от картофите. Тези кореноплодни съдържат гликокалоиди, които са токсични за хората. Докато тези зеленчуци гният, концентрацията на гликоалкалоиди се увеличава и след това се превръща в смъртоносен газ.

От всички останала жива само Мария, тъй като вратата на шкафа, където се съхранявали картофите, била оставена отворена и газът междувременно се изпарил.

Тази трагедия се случи през септември 2013 г. в семейната къща, но заради странния начин, по който загина цялото семейство на Мария, отново е актуална в социалните мрежи и предупреждава колко опасни за живота могат да бъдат картофите.

zdrave.to

Прочетете още:

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна, почита паметта на дъщерята на своя патрон