Красен Кралев: Кметският вот е мажоритарен, но Зико спечели, защото го издигна ГЕРБ (ВИДЕО)

Красен Кралев

Красен Кралев

„По време на нашето правителство бяха отпуснати средства за възстановяване на тези стадиони в Пловдив. Очевидно има някакво разминаване между очакванията на феновете и очакванията на строителя. Община Пловдив трябваше да действа по-решително и радикално. Един стадион трябваше да се построи за около 20 млн. евро, дори малко оскъпяване да има – да стигне до около 40 млн. евро”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS бившият спортен министър от кабинета на ГЕРБ Красен Кралев. Повод за думите му е днешния спор между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който призова кмета на Пловдив да си подаде оставката. В отговор Здравко Димитров – Зико заяви, че не е назначен, че да се съобрази с думите му.

„Вотът за кмет е мажоритарен, но Здравко Димитров нямаше как да спечели, ако не се бе явил от името на ГЕРБ. Виждате разликата, когато той бе кандидат на Реформаторския блок”, каза варненецът и изтъкна, че е привърженик на оперативната дисциплина.

Още по темата:

Здравко Димитров: Избран съм от хората и ще обмисля в следващите дни какво да направя

Запитан дали ГЕРБ ще се опре на същите партньори – ДПС и „Български възход” и в следващия парламент, той каза, че първо трябва да минат изборите. „Не би трябвало да гледаме кой какво говори, а кой как гласува. Основната разделителна линия дали една политика е дясна или лява, е икономическата политика”, каза Кралев.

„Аз съм убеден, че ние ще спечелим предстоящите избори. Тази коалиция между ДБ и ПП очевидно се прави от страх, защото ГЕРБ очевидно доминира, очевидно това, което ние гарантираме на България – стабилност, сигурност, спокойствие, хората го виждат”, обясни Красен Кралев.

Според него дори ръководствата на ПП и на ДБ да се обединяват, електоратите им имат доста сериозни различия.

Многократно сме заявявали нашата позиция – по дипломатически път да се намали напрежението между двете държави. Има крайни настроения при нашите съседи. Би трябвало да намерим общ диалог, така че да честваме заедно и националните си празници, и нещата, които ни свързват, за да се преодолее това напрежение. Мястото на РС Македония е в Европейския съюз.

Макар че този парламент бе труден, моята лична оценка за това народно събрание е изключително висока, каза Кралев.

Целият разговор гледайте във видеото:

Прочете още:

Борисов е безпощаден, поиска оставката на ключов кмет: По-добре да се отдръпне. Създаде ни проблем (ВИДЕО)