Рецепта на деня: Ньоки с наденица

Ньоки с наденица

Източник: Gotvach.recepti.bg.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • наденица – 350 г сурова
  • краве масло – 1 с.л.
  • олио – 3 с.л.
  • лик – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • бяло вино – 100 мл
  • доматен сос – или смлени домати от консерва 500 мл
  • сол
  • босилек – 1 с.л. сушен
  • риган – 1 с.л.
  • ньоки – 600 г
  • готварска сметана – 100 мл
  • пармезан – настърган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Наденицата се нарязва на парчета и запържва в сгорещените масло и олио.

След като се позапържи, се добавя нарязаните лук и морков.

Когато омекнат, се прибавя ситно нарязаните скилидки чесън, а малко след това се налива бялото вино.

След като се поизпари алкохолът, се прибавя доматеният сос (консервиран).

Сосът се овкусява със сол, сух босилек и риган.

Щом заври, се прибавят ньоките. Готвят се около осем до десет минути, като периодично се разбъркват.

Когато са готови, в ястието се налива течна сметана. След кратко разбъркване ньоките с наденица са готови.

Сервират се поръсени с настърган пармезан.

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: