Рецепта на деня: Ньоки с наденица

Източник: Gotvach.recepti.bg.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- наденица – 350 г сурова
- краве масло – 1 с.л.
- олио – 3 с.л.
- лик – 1 глава
- моркови – 1 бр.
- чесън – 2 скилидки
- бяло вино – 100 мл
- доматен сос – или смлени домати от консерва 500 мл
- сол
- босилек – 1 с.л. сушен
- риган – 1 с.л.
- ньоки – 600 г
- готварска сметана – 100 мл
- пармезан – настърган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Наденицата се нарязва на парчета и запържва в сгорещените масло и олио.
След като се позапържи, се добавя нарязаните лук и морков.
Когато омекнат, се прибавя ситно нарязаните скилидки чесън, а малко след това се налива бялото вино.
След като се поизпари алкохолът, се прибавя доматеният сос (консервиран).
Сосът се овкусява със сол, сух босилек и риган.
Щом заври, се прибавят ньоките. Готвят се около осем до десет минути, като периодично се разбъркват.
Когато са готови, в ястието се налива течна сметана. След кратко разбъркване ньоките с наденица са готови.
Сервират се поръсени с настърган пармезан.
Четете още: