Ритуалната зала във Варна посреща младоженците с обновен вид (СНИМКИ)

ВАРНА новини лого

Снимки: Обреди

1170 двойки са сключили граждански брак във Варна през изминалата 2022 година. Броят на бракосъчетанията е по-голям в сравнение с предходната, когато са се венчали 1094. Това съобщи за „ВАРНА новини“ управителят на „Обреди“ Тодор Генков.

По думите му новината е много добра, предвид тенденцията все повече двойки да съжителстват без брак.

Друга добра новина за младоженците, избрали Ритуална зала за своя най-специален ден, е обновеното предверие на залата за бракосъчетания. С новия си вид помещението създава по-добра атмосфера за присъстващите и по-добри декори за запечатване на тези специални моменти в снимки.

обновено предверие

Ремонт е извършен и на покрива на сградата. „За съжаление в дъждовно време покривът течеше дори по време на ритуалите и се е налагало да поставяме кофи, където да се стича водата – изключително неприятна гледка“, разкри Генков.

Икономическата обстановка в страната неизбежно е наложила леко повишение на цените на предлаганите услуги, предвид поскъпването на всички свързани с дейностите ресурси.

„Цените не бяха променяни повече от 8 години. Битовият ритуал във Варна е един от малкото в страната с изцяло жива музика, певци и танцьори. До миналата година изпитвахме големи трудности да осигурим танцьори поради много ниското заплащане, за щастие успяхме малко да повишим възнагражденията и вече имаме нови попълнения в състава“, посочи управителят на „Обреди“.

Ритуал

„Стараем се да запазим ритуалите и качеството на услугите, които предлагаме. Класическият ритуал също е с изпълнения на живо. Искаме и се надяваме да успеем да запазим всичко това“, добави той.

За изминалата година в Ритуалната зала на Варна са извършени и цели четири именувания! – един позабравен през последните години ритуал, отбеляза Генков.

По думите му най-сериозният актив на фирмата е големият брой народни носии, които „Обреди“ притежава – над 400 на брой, много красиви, които биват използвани и за самия битов ритуал. „Поддържането на тези носии е много скъпо. Имаме идея да направим експозиция и да превърнем една от залите в музей, където гости на сватбените тържества и външни посетители да могат да ги разглеждат“, разкри още управителят на „Обреди“.

Мариана Стойкова

Прочетете още:

Исторически спад на погребенията във Варна