Инженерна мисъл: Сложиха бойлер на балкона на модерна сграда. Съседи онемяха: Догодина вана?

ВАРНА новини лого

Източник GlasNews.bg

Бойлер на терасата – каква е логиката в тази инженерна мисъл? Жители и гости на Хисаря останаха потресени, след като видяха поставен бойлер на тераса на сравнително модерна жилищна сграда, предава GlasNews.bg.

„Бойлер на балкона?“, отбелязва лаконично Никола Марков, който е споделил кадри, на който виждаме прикрепения към стената уред.

Съвсем очаквано – в мрежата заваляха коментари. Потребителите на Фейсбук недоумяват кой и защо е поставил бойлера на терасата си. Сами можете да се досетите, че при сериозни минусови температури уредът, осигуряващ топла вода за бита, ще замръзне.

Йосиф отбелязва, че това е първа стъпка преди „усвояване“ на терасата.

„Таз година бойлер, догодина вана, айде хаирлия да е!“, написа Йосиф.

Георги Кирков добавя, че е възможно обитателите на жилището да са ставали свидетели на избухването на бойлер, затова те да са го поставили на терасата.

Ели Димитрова е категорична обаче, че това не е бойлер, а буферен съд на термопомпа.

„Но мястото не му е там заради големите температурни разлики от външния въздух и температурата в него. Доста бързо ще се охлажда на -10“, отговаря на Ели Боян Атанасов.

„Факт е, че това е друг вид бойлер, а не в контекста на публикацията, но това са социалните мрежи!“, допълни Ели Димитрова.

Прочетете още:

За трети път спукаха гумите на кола във Варна, подозират възрастен мъж