Георг Георгиев: ПП-ДБ искат да създадат тотален хаос и в местната власт

ВАРНА новини лого

Георг Георгиев, Снимка БГНЕС

„Партиите гледат към местните избори наесен. Ако разбият и местната власт, това ще бъде краят на държавата. Те (ПП и ДБ – бел. ред.) искат да създадат хаос – такъв, какъвто създадоха в изпълнителната власт, да го пренесат и в местната“. Това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Перник Георг Георгиев пред БНТ.

По думите му единственото, което се чува в момента е липсата на възможност за създаване на правителство. Георгиев не може да си представи дали съществува коалиция, която не може да се разбере по темата за бюджета.

ГЕРБ усещат провалите на ПП всеки ден във всичко – в инфлацията, в магазините, в бензина, в газта, в международния имидж на държавата. Откакто правителството на Кирил Петков не управлява се вижда каква е цената на бензина, на дизела, на енергоносителите какви са в момента, сравни Георгиев.

Той посочи, че властта никога не може да бъде цена за нищо. Никога за ГЕРБ персоните и фигурите не са били важни и че една реформа се съдържа в това да се махне главният прокурор Иван Гешев и да се сложи „комунистическият следовател“ Бойко Рашков. Ако Рашков е емблемата на добрите демократични сили, то каква е самата коалиция ПП-ДБ, недоумява лидерът на МГЕРБ.

По отношение на премахването на Паметника на съветската армия, Георгиев добави, че това изисква широк консенсус. Светът се намира в състояние на война, Европа е в състояние на война и не можем да се усукваме по отношение на политиката си спрямо Украйна и Русия. Военнотехническата помощ за Украйна се осъществи единствено и само поради инициативата на ГЕРБ, коментира той.

zonanews.bg

Прочетете още:

Лондонският институт „Глобал рисърч“: ГЕРБ първи с 25,3%, ПП-ДБ изостават с 18,9%